Co je potřeba

250 g máslových sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Mascarpone, tučný měkký tvaroh, ricotta)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
2x 250 g zakysané smetany (jedna na potření hotového moučníku)

1

Sušenky rozdrtíme, přidáme změklé máslo a vytvoříme hmotu.

2

Hmotu dáme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je třeba vytřít máslem.

3

Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

4

Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, zašleháme a stejně zapracujeme i zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, a krém nalijeme na sušenkový podklad

5

Necháme 5 minut v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

6

Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

7

Vychladlý dort zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.
Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

Tipy

Místo máslových sušenek můžete použít BeBe sušenky, nebo karamelové sušenky.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.153845
Average: 4.2 (13 votes)