Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat krkonošské sejkory | recept

Krkonošské sejkory | recept. Připravit krkonošské sejkory není obtížné, a ani předpis uvedený v článku není třeba striktně dodržovat – v každé domácnosti se sejkory dělaly a dělají podle rodinných zvyklostí. Přinášíme základní recept na krkonošské sejkory, návod, jak je dělat. A také poznámku, co nejlépe krkonošské sejkory okoření.

Diskuze k článku

Přidat komentář

mikina (neověřeno) | Po, 11/24/2014 - 19:31

pocházím z orlickoústecka a u nás se těmto plackám říkávalo křapáč nebo křápanec. Chodívali jsme na ně do chaloupky k babičce, dělávala je na kaborkách, odkrajovala od plátu speciálně vybroušeným nožíkem a opravdu nám třem vnoučkům nestačila smažit, brali jsme jí to přímo z kamen. Jen se peroutkou potřely rozpuštěným sádlem a zapíjelo kafíčkem z pravé melty a cigorky. Krásná vzpomínka na dětství.......a babičku!

Další zajímavé články

Jak uvařit lepenici
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.