Jak uvařit lepenici
03. Březen 2021
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace před námi, tak i generace současná v něm našla zalíbení. Jednoduché, rychlé a levné jídlo, které zasytí, bude mít úspěch v každé době. Jak si připravit vynikající lepenici poradí můj následující recept.
Co je potřeba
- 0,5 kg brambor
- 200 g kysaného zelí
- 1 červená cibule
- 1 lžíce oleje
- sůl, kmín dle chuti
- majoránka dle chuti
Pokud máte majoránku čerstvou, použijte raději tu. Do lepenice můžete přidat i čerstvou pažitku, či zelenou cibulku. Dodáte tak lepenici jemný říz.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit staročeskou lepenici | recept
Lepenice | recept. Lepenice je jednoduché jídlo složené převážně z brambor a zelí. Sloužila jako samostatné jídlo, ale také jako výborná příloha k zab…
Jak udělat zelné placky ze syrového zelí | recept
Zelné placky ze syrového zelí | recept. Vyzkoušejte zelné placky trochu jinak podle dnešního receptu. Jsou výborné teplé a studené chutnají možná…
Jak uvařit oukrop z bramborové kaše | recept
Oukrop z bramborové kaše | recept. Někdy se stane, že zbyde bramborová kaše. Ohřívat se sice dá, ale chuťově to už není ono. Dostal se ke mně zajímavý…
Jak upéct dietní kuře na kysaném zelí | recept
Dietní kuře na kysaném zelí | recept. Kuřecí maso je doporučováno lidem dodržujícím zásady zdravého stravování. Je lehce stravitelné, obsahuje mi…
Jak smažit obalovaný sýr, aby nevytekl | recept
Smažený sýr | recept. Smažený sýr v trojobalu je česká a slovenská specialita, kterou si s chutí dají i cizinci. Na jídelním lístku ho mají téměř v ka…
Diskuze k článku