Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit lepenici

Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace před námi, tak i generace současná v něm našla zalíbení. Jednoduché, rychlé a levné jídlo, které zasytí, bude mít úspěch v každé době. Jak si připravit vynikající lepenici poradí můj následující recept.

Co je potřeba

  • 0,5 kg brambor
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, kmín dle chuti
  • majoránka dle chuti
1

Očištěné a nakrájené brambory dejte do hrnce, přidejte kmín a vařte v osolené vodě doměkka přibližně 15 minut.

2

Mezitím na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli.

3

Jakmile cibule zavadne a jemně zezlátne, přidejte okapané kysané zelí, důkladně promíchejte a pár minut společně poduste.

4

Zelí s cibulí poté smíchejte s uvařenými bramborami, ochuťte majoránkou a šťouchadlem prošťouchejte.

5

Bramborovou lepenici podávejte jen tak, nebo jako přílohu. Nejlépe ladí s pečeným masem či opečenou vinnou klobásou.

Pokud máte majoránku čerstvou, použijte raději tu. Do lepenice můžete přidat i čerstvou pažitku, či zelenou cibulku. Dodáte tak lepenici jemný říz.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články