Jak udělat zelné bramborové placky | recept
Jak udělat zelné bramborové placky | recept. Zelné bramborové placky. Je to obdoba klasického bramboráku, obohacené o jednu ingredienci a s tím související skladbu vitamínů, které zelí obsahuje. Stačí vše nastrouhat nebo nahrubo rozmixovat a po usmažení je pochoutka ihned na stole. Příprava vyžaduje málo času a zvládne to každý začátečník. Vyzkoušejte, nebudete litovat.
Co je potřeba
3/4 kg brambor
1/4 hlávky zelí
2 stroužky česneku
1 až 2 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř, kmín, majoránka
Oškrábeme nebo oloupeme brambory, dobře propláchneme. Připravíme si také čtvrtku hlávky zelí. Můžeme ji nahradit kysaným zelím, které je již nakrouhané, slijeme a vymačkáme z něj vodu. Oloupeme a omyjeme středně velkou cibuli a vše nastrouháme na hrubém struhadle (pokud strouháme na jemno, brambory pouští více vody). Můžeme použít elektrické pomocníky, kteří nám práci usnadní a urychlí.
Diskuze k článku