Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kyselku z hub | východočeský recept

Recept na krajové jídlo: houbová omáčka z čerstvých hub. Kyselka se ve východních Čechách říká sladkokyselé, typicky kořeněné omáčce z hub. Je chutná, levná a je velmi rychle hotová. Proto i recept na východočeskou kyselku budete mít rychle přečtený, a hned se můžeme dát společně do vaření. Východočeská houbová kyselka krok za krokem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

tanaze (neověřeno) | Út, 09/02/2014 - 21:22

Je opravdu výborná, vařila ji i moje maminka, babička i prababička! U nás do ní ještě přidáváme vajíčko umíchané jen do měkka na trošce másla, dříve se dávalo spíš jen syrové rozmíchané povařit do omáčky (tedy spíš se toto jídlo bralo jako polévka, ale jedlo se jako hlavní a jediný chod).

Jiřina (neověřeno) | St, 09/03/2014 - 22:54

Vyzkouším při první příležitosti! V životě jsem to nejedla....A těším se!

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.