Jak udělat kyselku z hub | východočeský recept
Recept na krajové jídlo: houbová omáčka z čerstvých hub. Kyselka se ve východních Čechách říká sladkokyselé, typicky kořeněné omáčce z hub. Je chutná, levná a je velmi rychle hotová. Proto i recept na východočeskou kyselku budete mít rychle přečtený, a hned se můžeme dát společně do vaření. Východočeská houbová kyselka krok za krokem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Vyzkouším při první příležitosti! V životě jsem to nejedla....A těším se!
Další zajímavé články
Jak připravit houby jako škvarky v sádle | recept
Houby jako škvarky v sádle | recept. Houbaření je náš národní sport, snad žádný jiný národ tak masově nehoubaří, jako právě Češi. V období růstu hub n…
Jak uvařit nudle s houbami a šunkou | recept
Vařené nudle s houbami a šunkou | recept. Následující recept se řadí mezi snadné „rychlovky“. Většinou na něj dojde po návratu z houbaření, kdy se rod…
Jak upéct houbovou pizzu na plech | recept
Houbová pizza na plech | recept. Houbařská sezona je v plném proudu, a to znamená, že se v jídelníčku ve zvýšené míře objevují jídla z hub. Traduje se…
Jak uvařit těstoviny s lesními houbami | recept
Těstoviny s lesními houbami | recept. Těstoviny se směsí z lesních hub nepatří mezi fotogenické pokrmy, ale ujišťuji vás, že jejich chutí budete příje…
Jak uvařit kulajdu se ztraceným vejcem | recept
Kulajda se ztraceným vejcem | recept. Kulajda je bílá polévka z brambor, hub, smetany a kopru. Nejvíce chutná v době, kdy jsou v lesích čerstvé houby…
Je opravdu výborná, vařila ji i moje maminka, babička i prababička! U nás do ní ještě přidáváme vajíčko umíchané jen do měkka na trošce másla, dříve se dávalo spíš jen syrové rozmíchané povařit do omáčky (tedy spíš se toto jídlo bralo jako polévka, ale jedlo se jako hlavní a jediný chod).