Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat mandlové cukroví

Mandle se používají v české kuchyni od pradávna. Studie dokazují, že mandle jsou velmi zdravé, protože oleje a další látky v nich obsažené dokáží výrazně snížit hladinu nebezpečného cholesterolu. Proto si upečte lahodné a voňavé mandlové cukroví, které se Vám lahodně rozplyne na jazyku.

Co je potřeba

350 g hladké mouky
250 g másla
150 g cukru
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
100 g mletých mandlí

1

Na vál prosejeme mouku.

2

Přidáme cukr, vejce, vanilkový cukr, změklé máslo a mleté mandle.

3

Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 2 hodiny do ledničky.

4

Troubu si předehřejeme na 175°C. Vyválíme těsto a vykrajujeme různé tvary.

5

Pečeme v troubě dozlatova.

Cukroví můžeme pokapat, pocákat či ozdobit čokoládovou polevou a to třeba kombinovaně tak, že nejprve pocákáme bílou čokoládou, necháme ztuhnout a poté pocákáme tmavou čokoládou.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat čokoládové lanýže | recept
Čokoládoví lanýži | recept. Také patříte k milovníkům čokoládových lanýžů? Tak jistě víte, jak tato „láska“ leze do peněz. Pro všechny stejně postižen…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.