Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pepřový steak na lávovém kameni | recept

Jak udělat pepřový steak na lávovém kameni | recept. Grilovací deska z lávového kamene má po zahřátí rovnoměrnou teplotu, maso není v přímém styku s plamenem a po dokonalém propečení steaků zůstane maso stále šťavnaté.

Co je potřeba

4 steaky z hovězího masa
barevný pepř namletý
lžička mletého kmínu
lžička česnekové soli
olivový olej
2 plátky špeku

1

Pepř promícháme s kmínem a steaky touto směsí z obou stran okořeníme.

2

Necháme je hodinu odpočinout a poté pokapeme olivovým olejem.

3

Rozehřejeme si lávový kámen, na který dáme špek, aby pustil tuk, a steaky ogrilujeme.

4

Osolíme a podáváme se zeleninovou oblohou.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.