Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat polévku Minestrone | recept

Jak udělat polévku Minestrone | recept. Italové ji říkají velká polévka. Postupujte podle tradičního receptu na přípravku italské polévky Minestrone, výtečné a v našich končinách zatím ne příliš známé polévky.

Co je potřeba

Pro 6 osob:
4 lžíce olivového oleje
cibule nakrájená na kousky
stroužek česneku nakrájený na plátky
2 mrkve nakrájená na kolečka
polovina celeru nakrájená na kostičky
100 g slaniny nakrájené na kostičky
2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového pyré
400 g kondenzovaných rajčat
půl litru zeleninového vývaru
150 g makaronů nebo jiných těstovin
čtvrtka hlávky kapusty nakrájená na nudličky
400 g konzerva fazolí
6 lžiček pesta
strouhaný parmazán

1

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, napsypeme na něj cibuli, česnek, mrkev, celer, slaninu, bobkový list a vše 10 minut opékáme.

2

Poté přimícháme rajčatové pyré a stále mícháme.

3

Po minutě přidáme nasekaná rajčata z plechovky a vývar.

4

Až se začně polévka vařit, přihodíme makarony.

5

Pokud je polévka moc hustá, přilijeme vodu. Necháme probublat asi 5 minut a nakonec přidáme kapustu a fazole.

6

Vaříme, dokud zelenina a makarony nejsou úplně uvařené.

7

Podáváme s pestem a parmazánem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákni…
Jak udělat selskou polévku | recept
Jak udělat selskou polévku | recept. Recept na selskou polévku. Výborná lehká zeleninová polévka plná masa a oblíbených těstovin vhodná ke každé příle…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.