Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tradiční velikonoční hlavičku | recept

25. Únor 2015

Velikonoční hlavička má podle tradice připomínat tvar trnové koruny. Jak si ji udělat? Použijeme domácí uzené maso, může to být bůček, krkovička, ale v případě tohoto receptu na velikonoční hlavičku použili kuchaři z pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko uzenou plec. Přichystejte si veku nebo rohlíky, slepičí vejce, plnotučné mléko, máslo a pórek, česnekovou nať, kopřivy a medvědí česnek. Chuti velikonoční hlavičky přispěje vývar. Velikonoční hlavičku (velikonoční nádivku) pečeme v bábovkové formě na 160 až 180 °C pěkně dozlatova.

Tipy

Nepřehlédněte také výborný tradiční recept od Notburgy: velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct kuře s kopřivovou nádivkou
Kuře s kopřivovou nádivkou | recept. Kuře s nádivkou z kopřiv je typické jarní jídlo. Jeho přípravu si předem naplánujte, budete potřebovat mladé výho…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.