Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tradiční velikonoční hlavičku | recept

Velikonoční hlavička má podle tradice připomínat tvar trnové koruny. Jak si ji udělat? Použijeme domácí uzené maso, může to být bůček, krkovička, ale v případě tohoto receptu na velikonoční hlavičku použili kuchaři z pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko uzenou plec. Přichystejte si veku nebo rohlíky, slepičí vejce, plnotučné mléko, máslo a pórek, česnekovou nať, kopřivy a medvědí česnek. Chuti velikonoční hlavičky přispěje vývar. Velikonoční hlavičku (velikonoční nádivku) pečeme v bábovkové formě na 160 až 180 °C pěkně dozlatova.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Helena Her (neověřeno) | St, 03/25/2015 - 12:04

Výborně podaný recept, poučila jsem se i pobavila!

Další zajímavé články

Jak upéct houbovou nádivku | recept
Jak upéct houbovou nádivku | recept. Zakomponovat do slané nádivky houby bylo přímo osvícením. Kousky na másle podušených hub, ochucené česnekem a maj…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.