Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upečeme vánoční pracny (medvědí tlapky) | recept

Pracny (medvědí tlapky) | recept. Pracny se pečou téměř v každé české domácnosti a věřím, že každá rodina má svůj vlastní recept, zděděný po předcích. Toto kořeněné drobné cukroví je ochucené hřebíčkem, skořicí a při pečení krásně provoní kuchyni. Recept na pracny, který uvádím, je velmi starý a pečivo potřebuje dlouhou dobu na rozležení. Pečte proto s předstihem nejméně 14 dní. Hotové pracny jsou trvanlivé a vydrží v uzavřené dóze velmi dlouhou dobu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

IRENA HOUSSEIN (neověřeno) | St, 12/04/2019 - 16:47

PRACNY JSEM UPEKLA PODLE VASEHO PREDPISU A MUSIM RIC , ZE VYPADAJI DOCELA
DOBRE. KDYZ JE DAM DO KRABIC , MUSIM TY KRABICE JAKO UZAVRIT , NEBO JE NECHAT
OTEVRENE . VRELE DIKY . ZDRAVI IRENA Z LONDYNA .
VESELE VANOCE .

Dobrý den, já je skladuji v uzavřených plechových dózách nebo papírových krabicích. Cukroví v krabici bez víka alespoň přikryju papírem. M.K.

Další zajímavé články

Jak upéct makové pracny | recept
Makové pracny | recept. Netradiční pečivo do formiček pro milovníky máku. Chutná jako maková náplň do koláčů, je křehké a mák pěkně křupe. Maková chuť…
Jak upéct dvoubarevné pracny | recept
Dvoubarevné pracny | recept. Pracny jsou nejtradičnější z tradičních druhů vánočního cukroví. Pečou se téměř v každé domácnosti a není snad nikdo, kdo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.