Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct broskvové řezy s tvarohem a pudinkem | recept

06. Srpen 2014

Broskvové řezy s tvarohem a pudinkem. Recept na broskvové řezy začíná přípravou těsta. Nejprve ručním šlehačem vyšleháme vaječné žloutky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Jakmile bude těsto na broskvové řezy hotové, vylijeme jej na moukou vysypaný plech. Těsto na řezy pečeme v předehřáté troubě na 200°C (elektrická trouba) nebo 180°C (horkovzdušná trouba) po dobu 15 minut. Během pečení tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou a šťávou a rozmačkanými broskvemi. Do náplně broskvových řezů přidáme do tuha vyšlehanou smetanu. Celý postup přípravy broskvových řezů s tvarohem a pudinkem zhlédněte v receptu Dr. Oetkera.

Co je potřeba

Těsto broskvových řezů:
5 vaječných žloutků
120 g moučkového cukru
1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker
5 vaječných bílků
100 g hladké mouky
1 balíček Pudinku Originál s vanilkovou příchutí

Náplň broskvových řezů:
1 balíček Želatiny v plátcích Dr. Oetker
nebo 1 balíček mleté Želatiny Dr. Oetker
500 g měkkého tvarohu
80 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru Dr. Oetker
astrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
broskvový kompot
500 ml smetany ke šlehání

Na potření a ozdobení broskvových řezů:
1 balíček Šlehačky v prášku Dr. Oetker
150 ml mléka
zbylý broskvový kompot

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty. Konzervování v alkoholu údajně vynalezli v klášterech středověké Evropy. Ovoce můžeme nakládat do samotného a…
Jak udělat ovesné palačinky | recept
Ovesné palačinky | recept. Palačinky slané nebo sladké jsou oblíbenou klasikou téměř každé rodiny. Podávají se jako hlavní jídlo či jako výborná svači…
Jak udělat broskvové řezy | recept
Jak udělat broskvové řezy | recept. Broskvové řezy jsou pikantní zákusek, kterým můžeme své blízké potěšit celoročně. Náš recept na broskvové řezy poč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.