Co je potřeba

  • půl šálku hladké mouky
  • půl šálku ovesných vloček
  • 1 šálek mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • lžička cukru
1

V prvním kroku si ovesné vločky propláchneme přes cedník. Použít můžeme ovesné vločky klasické či ovesné vločky jemné. Následně propláchnuté vločky namočíme do mléka nebo vody (nejlépe přes noc).

2

Nabobtnalé ovesné vločky rozmixujeme tyčovým mixérem a postupně přidáváme hladkou mouku, vejce a mléko. Kdo chce být nekonvenční a hlídá kvalitu potravin, může na palačinky použít žitnou mouku a sojové mléko. Připravíme si řídké těsto, které necháme krátce odpočinout.

3

Ovesné palačinky smažíme na připravené rozehřáté pánvi bez oleje, ale musí se jednat o opravdu kvalitní pánev, aby se těsto nelepilo a nepřipalovalo (osvědčená je teflonová pánev). S menším množstvím oleje se palačinky osmaží krásně dozlatova, smažíme je po obou stranách.

4

Hotové palačinky můžeme plnit různými náplněmi, jako je marmeláda, tvaroh, povidla. Podle fantazie a improvizace potřeme ovesné palačinky bílým jogurtem nebo kysanou smetanou, což je více kalorické, ale pro někoho možná chutnější. Nakonec palačinky poklademe ovocem. Vhodné je použít měkké ovoce, například meruňky, broskve, banán. Dobrou chuť a zdravé mlsání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno