Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct české buchty jako od babičky | recept

28. Leden 2015

České buchty od babičky. Kynuté buchty, Honzovy nebo Honzíkovy buchty, to jsou tradiční buchty, které snad není potřeba představovat. Podle receptu ve videu od Dr. Oetkera si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na čtverce asi 6x6 cm veliké. Buchty plníme domácími povidly nebo tvarohovou náplní utřenou s cukrem a vaječným žloutkem, mletým mákem nebo rozemletými oříšky. České buchty pečeme při 190 °C asi 35 minut.

Co je potřeba

500 g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
špetka soli
80 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
250 ml vlažného kravského mléka
100 g másla
nastrouhaná kůra z citronu
1 ks slepičí vejce
náplň do českých buchet: švestková povidla

Tipy

Vyzkoušejte také recept na české buchty od babičky od Mirky a recept na domácí švestková povidla od jezziny.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak uvařit povidla z třešní | recept
Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…
Jak upéct české buchty | recept
Každý z nás jistě zná klasické české plněné buchty. Jsou tak známé, že se dokonce dostaly do pohádek. Správný Honza si nezapomene do ranečku na cesty…