Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct česnekovo-sýrové brambory | jednoduchý recept

 Jak upéct česnekovo-sýrové brambory | jednoduchý recept. Nabízíme vám tip, jak připravit brambory tak, aby se daly využít jako příloha k masu, se zeleninovým salátem nebo jako samostatný pokrm. Dají se tak zpracovat i zbylé vařené brambory z předešlého dne. Množství jednotlivých ingrediencí upravte podle toho, kolik porcí budete potřebovat.

Co je potřeba

  • 5 vařených brambor
  • 3 stroužky česneku (i víc)
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 6 lžic majonézy
  • sůl
  • zelené natě dle vlastního výběru
  • 50g oblíbeného tvrdého sýru
  • provensálské (jiné) koření 
1

Brambory uvařte ve slupce do poloměkka. Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte česnek v množství, které snesete. Připravte si čerstvou bylinkovou nať, hodí se cibulová, petrželová, celerová, pažitka nebo kopr. Můžete promíchat i více druhů dohromady.

2

Brambory podélně nakrájejte na stejně silné plátky, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a okořeňte provensálským kořením (nebo jiným). Každý plátek osolte, ale pozor, hotové kořenící směsi již sůl obsahují.

3

V misce promíchejte jemně strouhaná vejce s majolkou, rozetřeným česnekem, drobně krájenými bylinkami a solí podle chuti. Na každý bramborový plátek položte lžičku směsi.

4

Tvrdý sýr velmi jemně nastrouhejte a posypte s ním připravené brambory. Sýrem nemusíte šetřit. Upečte v předem vyhřáté troubě při 200°C. Sýr na povrchu se musí roztavit a zezlátnout.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články