Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct hruškovou bábovku | recept

Hrušková bábovka | recept. Receptem na vláčnou a osvěžující bábovku nepohrdne žádná hospodyňka. Tak proč nevyzkoušet zrovna hruškovou? Sklep mám plný kompotů s hruškami. A tak pečení bábovky nabízí jedno z mých oblíbených využití hrušek. Pokud nemáte kompot, není problémem oloupat a nakrájet hrušky čerstvé. Nezapomeňte je zbavit jadřinců, přece nechcete z bábovky pak plivat jadérka.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Samozřejmě s vámi souhlasím, čerstvé ovoce je vždy na prvním místě a tak když mátě možnost vyzkoušejte. Markéta

Vlasto každopádně není na škodu vyzkoušet jiné ovoce. Ale v tom případě bych těsto nedávala do bábovkové formy ale raději na plech nebo do formy koláčové.
S pozdravem Markéta

poetkavlasta (neověřeno) | So, 03/07/2015 - 13:49

Na bábovce se mi nelíbí, že hrušky jsou jen pod povrchem bbovky a nkoliv rozptýlené mezi těstem.
Použila bych spíše hrušky čerstvé, kupuji 1 kg každý týden v marketu a za týden se krásně uleží a jsou šťavnaté, sladké a moc dobré. Je to moje oblíbená lehká večeře, se dvěma čerstvými krajíčky chleba s máslem, jemně posoleným. Miluji kombinaci sladkého a slaného. Takže možná to někdy zkusím, za to udělám dle mých představ. Vlasta

poetkavlasta (neověřeno) | So, 03/21/2015 - 11:48

Tak jsem konečně měla příležitos,t hruškovou bábovku vyzkoušet. Dělala jsem ji z čerstvých oloupaných hrušek, krájených na malé kostiočky. Lehce jsem je vmíchala do hotového těsat tak, aby zůstaly rozesety po celé bábovce, nikoliv jen u vrchu. Povedlo se! Bábovka byla velm jemá a nadýchaná a všem mým hostům i sousedům chutnala. Já si však myslím, že by měla lepší chu, s kyselejším ovocem (maliny, rybíz). To ještě vyzkouším. Vlasta

Další zajímavé články

Jak upéct banánovou bábovku | recept
Banánová bábovka | recept. Následující recept využijete, zbydou-li vám doma přezrálé hnědé banány, na které už nikdo nemá chuť. Uvnitř bývají banány j…
Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.