Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct hruškovou bábovku | recept

18. Srpen 2023
Jak upéct hruškovou bábovku | recept

Hrušková bábovka | recept. Receptem na vláčnou a osvěžující bábovku nepohrdne žádná hospodyňka. Tak proč nevyzkoušet zrovna hruškovou? Sklep mám plný kompotů s hruškami. A tak pečení bábovky nabízí jedno z mých oblíbených využití hrušek. Pokud nemáte kompot, není problémem oloupat a nakrájet hrušky čerstvé. Nezapomeňte je zbavit jadřinců, přece nechcete z bábovky pak plivat jadérka.

Co je potřeba

  • 4 vejce
  • 150 g hrušek (nejlépe kompot)
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
1

V misce smícháme mouku s práškem do pečiva. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Postupně do hmoty přiléváme mléko a přisypáváme polohrubou mouku.

2

Mezitím si z oddělených bílků pečlivě vyšleháme tuhý sníh. Jakmile máme sníh z vaječných bílků hotový, zlehka (to je důležité, aby bábovka byla nadýchaná) jej zamícháme do těsta.

3

Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy nalijeme část těsta a posypeme nakrájenými hruškami. Nakonec bábovkovou formu zalijeme i zbylým těstem.

4

Hruškovou bábovku pečeme v troubě asi 45 minut při 180 °C. Že je bábovka už upečená, poznáme klasickým špejlovým testem. Dělá se tak, že do ni píchneme špejlí a pokud špejle po vytažení zůstane suchá, je bábovka hotová.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct banánovou bábovku | recept
Jak upéct banánovou bábovku | recept
Banánová bábovka | recept. Následující recept využijete, zbydou-li vám doma přezrálé hnědé banány, na které už nikdo nemá chuť. Uvnitř bývají banány j…
hrušková povidla
Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.