Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mazanec - velikonoční mazancový věnec | recept

04. Březen 2015

Mazanec pochází z konce 15. a začátku 16. století, tehdy se dělával se sladkou smetanou místo cukru. A chutná dodnes. Na velikonočním stole chybí v málokteré domácnosti. Co takhle si upéct mazanec domácí? A vyzkoušet třeba hned i velikonoční mazancový věnec, který je spletený ze tří copů jednoduchého mazancového těsta. Posypaný plátky mandlí mazanec pečeme v troubě asi 45 minut. Výsledek? Opravdu výborný!

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.