Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mazanec - velikonoční mazancový věnec | recept

Mazanec pochází z konce 15. a začátku 16. století, tehdy se dělával se sladkou smetanou místo cukru. A chutná dodnes. Na velikonočním stole chybí v málokteré domácnosti. Co takhle si upéct mazanec domácí? A vyzkoušet třeba hned i velikonoční mazancový věnec, který je spletený ze tří copů jednoduchého mazancového těsta. Posypaný plátky mandlí mazanec pečeme v troubě asi 45 minut. Výsledek? Opravdu výborný!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…