Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mazanec - velikonoční mazancový věnec | recept

Mazanec pochází z konce 15. a začátku 16. století, tehdy se dělával se sladkou smetanou místo cukru. A chutná dodnes. Na velikonočním stole chybí v málokteré domácnosti. Co takhle si upéct mazanec domácí? A vyzkoušet třeba hned i velikonoční mazancový věnec, který je spletený ze tří copů jednoduchého mazancového těsta. Posypaný plátky mandlí mazanec pečeme v troubě asi 45 minut. Výsledek? Opravdu výborný!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept
Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept
Velikonoční mazanec | recept. Mazance se tradičně pečou na Bílou sobotu a o velikonoční neděli se nechávaly posvětit v kostele. Je to jedno z nejstarš…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.