Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct slaný pórkový koláč | recept

Jak upéct slaný pórkový koláč | recept

Pórkový koláč | recept. Slané koláče z listového těsta patří k tzv. rychlovkám. Listové těsto koupíme buď hotové nebo ho máme v zásobě v mrazničce. Listové těsto se dá zdobit pokaždé jinak a tyto slané koláče jsou chutné teplé i studené. Inspirací byl francouzský quiche, který ale není z listového těsta, nýbrž z křehkého. Ale stejně jako francouzský příbuzný je náš pórkový koláč výborné chuti. Pórkový koláč se hodí jako lehký oběd, svačina nebo pohoštění.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Tonja (neověřeno) | Čt, 04/08/2021 - 20:09

Upekl jsem tento koláč podle receptu. Je velice dobrý, ale listové těsto pak velice drobí. Zkusím ho upéct ještě z klasického těsta.

Tonja (neověřeno) | Út, 06/15/2021 - 23:29

Je trochu problematické uvádět v receptu "1balíček listového těsta", "1 kelímek husté zakysané smetany" apod. V obchodě jsem našel balíčky listového těsta o různých hmotnostech (400g, 275g, 235g) a zakysanou smetanu kupuji v kelímcích po 200g nebo 400g. A změna množství surovin má pak vliv i na délku pečení. Koláč jsem samozřejmě upekl, ale byl trochu jiný. Přesto však velmi chutný.

Další zajímavé články