Sekaná z mletého masa | recept. I když sekanou z mletého masa můžete připravit na různé způsoby, podle tohoto receptu připravíte tu nejlepší domácí plněnou sekanou, jakou jste kdy jedli. Je výborná zejména za studena, její jednotlivé plátky můžete podávat s pečivem a sterilovanou zeleninou. Domácí sekaná z mletého masa – recept krok za krokem.
Co je potřeba
Recept na domácí sekanou pro 4 osoby, pro tvorbu 1 nohavice sekané z mletého masa:
1 kg hovězího mletého masa
0,5 kg vepřového mletého masa
5 cibulí
7 stroužků česneku
strouhanka
červená sladká paprika
majoránka
mletý kmín
sůl
pepř
hořčice
olej
vejce 5 ks: 2 syrová vajíčka do masové směsi, 2 vajíčka uvařená natvrdo do náplně, 1 syrové vajíčko na potření vrchní části rolády pro vytvoření krusty
Náplň:
okurka
2 nožičky vídeňských párků
dle chuti může být i slanina
1
Hovězí mleté maso na domácí sekanou i vepřové hovězí maso na sekanou důkladně opláchněte a vložte do hluboké mísy, kde se vám bude dobře promíchávat.
2
Cibuli si nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte, obojí přidejte k mletému masu. Nakrájenou cibuli i rozmačkaný česnek důkladně promíchejte s mletým masem v míse.
3
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte majoránku, sladkou papriku a mletý kmín. Vše dle své vlastní chuti. Poté k masu přidejte dvě syrová vajíčka a hořčici, opět promíchejte. Masovou směs zahustěte strouhankou. Základem úspěchu je maso se všemi ingrediencemi důkladně promíchat.
4
V dalším kroku si nachystejte plech na pečení, na který rozbalte alobal. Z půlky připravené masové směsi si vytvořte spodní část rolády. Na spodní část rolády umístěte popořadě nakrájené párky, okurky a natvrdo uvařená vajíčka – viz ilustrační obrázek.
5
Ze zbytku masa vytvořte vrchní část rolády a pomocí mašlovačky ji potřete syrovým vejcem (to můžete smíchat s trochou oleje). Sekanou zabalte do alobalu a dejte ji péct.
6
Sekanou z mletého masa pečte v předehřáté troubě při 200 °C po dobu dvou hodin. Na posledních 30 minut sekanou z mletého masa odkryjte, aby se vám na její vrchní části vytvořila křupavá kůrka. Sekanou potírejte jejím vlastním výpekem (vypečená šťáva). Přeji vám dobré chutnání.
Plněná sekaná | recept. Pokrmy z mletého masa jsou oblíbené především pro svoji nenáročnost a rychlost přípravy. Mleté maso si nechte umlít raději u ř…
Jak udělat masové kuličky s čubricou | recept. Čubrica je směs koření, která je oblíbená hlavně v balkánské kuchyni. Jde o směs ze suché saturejky, pá…
Kebab z mletého hovězího masa na špejli budete mít hotový během chvilky. Abyste si na něm opravdu pochutnali, dejte si záležet při výběru masa. Nekupu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku