Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct šťavnatý Coca-Cola dort | recept

Podmáslí a obyčejná Coca-Cola dokážou vykouzlit chuťově neuvěřitelné spojení. Důkazem je tento Coca-Cola dort (Coca-Cola koláč). Jak na to? Nejprve si přichystáme těsto na korpus. Půl hrníčku podmáslí smícháme s hrníčkem coca-coly a jedním hrníčkem másla, přidáme 1 a tři čtvrtě hrníčku cukru, 2 vejce a 2 lžičky vanilkového extraktu. Na řadu přichází 2 hrníčky hladké mouky, přidáme čtvrt hrníčku kakaa smíchaného se lžičkou jedlé sody. Vše smícháme spolu s kousky marshmallow. Na vymazaný a posypaný plech nalijeme těsto a dort pečeme v troubě na 175°C po dobu 30 až 35 minut. Pustíme se do výroby polevy. Půlku hrníčku másla, třetinu hrníčku Coca-Coly a 3 polévkové lžíce kakaa necháme roztát a probublat na mírném ohni. Přidáme lžičku vanilkového extraktu, 450 g práškového cukru a mícháme. Polevou polijeme Coca-Cola dort, na který posypeme nasekané oříšky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Máte pravdu, Marcelo, je to 175 °C (čili 350°F). Děkuji za upozornění, opraveno.

Marcela Baslová (neověřeno) | Út, 07/01/2014 - 16:40

Na 350°C,něco péct 35 min, takovou troubu a blbost,neznám.Pokud to není omyl

Linda (neověřeno) | Út, 07/01/2014 - 16:56

Těch 350°C je pravděpodobně kvalitní překlep :D a i těch 250°C a půl hodina pečení...to by byl uhel! :D

Linda (neověřeno) | Út, 07/01/2014 - 17:00

Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů:

50-100 °C (sušení) - nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130-150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení) - sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160-170 °C (pečení při nižší střední teplotě) - šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170-190 °C (pečení při střední teplotě) - pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190-210 °C (pečení při vyšší střední teplotě) - drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210-225 °C (pečení při vyšší teplotě) - piškotové rolády, pečivo z listového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225-250 °C (pečení při vyšší teplotě) - listové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250-300 °C (vysoká teplota) - rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.

Další zajímavé články

Jak připravit čokoládové krokety
Jak připravit čokoládové krokety | recept na čokoládové jednohubky. Čokoládové krokety sice nepatří mezi nejzdravější a nejlehčí dezerty, zkuste si je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.