Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný

Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z němčiny) se peče i v Rakousku, Maďarsku i Řecku. Štrúdl je moučník z tenkého plátu těsta, plněný různými náplněmi. Není snad nikdo, kdo by nevěděl, jak štrúdl upéct. Proto v článku jsou předpisy na různé druhy závinových těst a náplní bez obvyklé fotogalerie kroku za krokem. Pracovní postup při tvorbě závinu je u všech těst stejný: hotové těsto rozválíme na obdélník, posypeme strouhankou, ořechy, piškoty či kokosem, poklademe náplní, přidáme skořici popř. cukr, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Všechna těsta pečeme při teplotě 190 °C.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct závin z kefírového těsta | recept na lahodný závin, který se vždy povede
Jak upéct závin z kefírového těsta
Jak upéct závin z kefírového těsta | recept na lahodný závin, který se vždy povede. Hned v úvodu bych chtěla poděkovat naší čtenářce Heleně M., která…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.