Co je potřeba

  • 125 ml kokosového mléka (Kdo může a chce, tak použije kravské mléko.)
  • 4 celá vejce
  • 180 g krupicového cukru (Diabetici mohou cukr nahradit sladidlem vhodným pro pečení.)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek na pečení
  • 1 lžíce skořice
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 ml oleje
  • 200 g nastrouhaných jablek
1

V misce vyšleháme metlou celá vejce s krupicovým cukrem do pěny. Diabetici mohou cukr nahradit sladidlem vhodným pro pečení.

2

K vyšlehaným vejcím s cukrem vlijeme odměřené množství oleje a kokosového, popř. kravského mléka. Mouku předem promícháme s kypřicím práškem a skořicí, teprve pak ji vmícháme k tekuté směsi. 

3

Jablka rozstrouháme na hrubší nudličky. Jablka, pokud nechcete, nemusíte loupat, ve výsledku to nepoznáte. Přidáme je se strouhaným kokosem nakonec a vše dohromady dobře promícháme.

4

Připravené těsto vlijeme do bábovkové formy, předem vymazané tukem a vysypané strouhaným kokosem nebo moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně hodinu. Bábovka je vláčná a má intenzivní kokosovou vůni a chuť.

Tipy

Bábovka je na řezu světlejší, obsahuje velké množství kokosu. Pro zajímavější strukturu se do těsta mohou přidat rozinky nebo jiné sušené ovoce pokrájené na drobné kousky.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (5 votes)