Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kokosovou bábovku s jablky | recept

Kokosová bábovka s jablky | recept. Ze záplavy receptů na bábovku dnes nabízím kokosovou s jablky, kterou si mohou dopřát i lidé nesnášející laktózu. Nahrazením předepsaného množství cukru sladidlem pro diabetiky je vhodná i pro osoby trpící diabetem. Ti šťastlivci, kteří nemají žádné omezení, ponechají cukr a kokosové mléko nahradí mlékem kravským. Všechny varianty jsou vyzkoušené a osvědčily se.

Co je potřeba

  • 125 ml kokosového mléka (Kdo může a chce, tak použije kravské mléko.)
  • 4 celá vejce
  • 180 g krupicového cukru (Diabetici mohou cukr nahradit sladidlem vhodným pro pečení.)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek na pečení
  • 1 lžíce skořice
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 ml oleje
  • 200 g nastrouhaných jablek
1

V misce vyšleháme metlou celá vejce s krupicovým cukrem do pěny. Diabetici mohou cukr nahradit sladidlem vhodným pro pečení.

2

K vyšlehaným vejcím s cukrem vlijeme odměřené množství oleje a kokosového, popř. kravského mléka. Mouku předem promícháme s kypřicím práškem a skořicí, teprve pak ji vmícháme k tekuté směsi. 

3

Jablka rozstrouháme na hrubší nudličky. Jablka, pokud nechcete, nemusíte loupat, ve výsledku to nepoznáte. Přidáme je se strouhaným kokosem nakonec a vše dohromady dobře promícháme.

4

Připravené těsto vlijeme do bábovkové formy, předem vymazané tukem a vysypané strouhaným kokosem nebo moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně hodinu. Bábovka je vláčná a má intenzivní kokosovou vůni a chuť.

Bábovka je na řezu světlejší, obsahuje velké množství kokosu. Pro zajímavější strukturu se do těsta mohou přidat rozinky nebo jiné sušené ovoce pokrájené na drobné kousky.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Mrkvová bábovka | recept. Mrkev se v české kuchyni uplatňuje hlavně v slaných pokrmech, ale lze ji výborně využít i ve sladkých jídlech. Když se mrkev…