Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sušenky z amarantu | recept

Sušenky z amarantu | recept. Laskavec, amarant nebo domorodý název kiwicha patří rostlině, kterou využívali už staří Mayové.

Je to nepravá obilnina, její semena neobsahují lepek a v přírodě ve vyskytuje asi 60 druhů. V potravinářském průmyslu se uplatňují zatím 3 druhy. Rostlina je velmi nenáročná na pěstování, snese sucho a na místě, kde ji zasadíte poroste několik let. Každá rostlina má obrovské množství semen a je nemožné se jí zbavit. Amarant obsahuje hodnotné rostlinné bílkoviny, kyselinu listovou, železo, vápník, hořčík a mnoho jiných zdraví prospěšných látek. Snižuje cholesterol, je vhodný pro diabetiky a nemocné celiakií.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.