Jak upéct švédský kardamomový koláč | recept
Švédský kardamomový koláč | recept. Ani pálivý, ani sladký, kardamom patří mezi nejzajímavější koření světa a nese s sebou chuť a vůni orientu. Do Skandinávie kardamom přivezli již Vikingové a těší se zde veliké oblibě, přidává se do sladkých i slaných pokrmů a také do nápojů. Kardamom má příznivé účinky na trávení a vstřebávání živin z jídla. Upečte si švédský tvarohový koláč právě s tímto kořením a provoňte svou kuchyni nezaměnitelnou hřejivou kardamomovou vůní.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak na mimořádně jemný a vláčný zákusek z pařížského těsta a smetanově tvarohové nádivky z bílé čokolády
Mimořádně jemný a vláčný zákusek, ve kterém se sladká bílá čokoláda přidaná do smetanově tvarohové nádivky dokonale snoubí s těstem obohaceným pařížsk…
Jak upéct dechberoucí arašídové dortíčky z arašídového másla a třtinové melasy
Plně harmonické a v chuti i vůni intenzivní arašídové dortíčky, ve kterých dominuje spojení arašídového másla, třtinové melasy a voňavé vanilky.…
Jak upéct atraktivní čokoládový moučník s jemným makovým krémem | recept
V řezu tak atraktivní, hořkou čokoládou v korpusu doplněný a jemným smetanovým krémem ozdobenými moučník, který mezi ostatními čokoládově la…
Jak z jemného těsta a dvou nádivek upéct jednoduchý třívrstvý zákusek
Pouze tři jednoduché vrstvy stačí k upečení tohoto skvostného, barevně sladěného třívrstvého zákusku. Tedy zákusku z jemného těsta v pr…