Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct velikonoční mazanec | recept

Nejlepší velikonoční mazanec? A co vyzkoušet tento recept? Mazanec je typický velikonoční výrobek z kynutého těsta. Pochází z konce 15. a začátku 16. století. Mazanec byl vítanou velikonoční pochoutkou pro naše předky. Postili se před Velikonocemi nejen od masa, ale také od mléka a vajec. A tyto ingredience mazanec právě obsahuje. Podle receptu si upečeme domácí mazanec - mazancový věnec.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept
Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept
Velikonoční mazanec | recept. Mazance se tradičně pečou na Bílou sobotu a o velikonoční neděli se nechávaly posvětit v kostele. Je to jedno z nejstarš…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.