Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit kosmatice z akátových květů

Jak usmažit kosmatice z akátových květů

Kosmatice jsou smažená květenství černého bezu nebo akátu v těstíčku. Známější je užití černého bezu, ale akát je nadýchanější, jemnější a nemá bezovou pachuť, která někomu vadí. Akát není v ČR původní dřevinou, pochází ze Severní Ameriky a je to značně invazivní druh. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Dávejte pozor, strom má velké trny a v ráně se snadno zlomí. Zajímavostí je, že v korunách akátů nikdy nehnízdí ptáci.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.