Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit kuličky z batátů | recept

Jak usmažit kuličky z batátů | recept. Batáty neboli sladké brambory (sweet potatoes) k nám dorazily z Ameriky stejně jako pravé brambory. Obě rostliny však nejsou botanicky příbuzné. Batáty jsou k dostání ve dvou druzích. Větší červené batáty se sladkou oranžovou dužinou jsou vhodné k pečenému masu, z kaše se pečou moučníky nebo se s ní plní koláče a buchty. Menší bílé batáty se smaží, vaří nebo se z nich připravuje nákyp. Červené batáty se hodí do jídelníčku diabetiků, jsou sladké a hodí se jako náplň do pečiva, nemusí se ani přislazovat. Batátové kuličky z článku mají původ v indické kuchyni. Recept je upraven a vynecháno koření kardamon a zázvor, ale podle vlastního uvážení ho můžete přidat. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na batátové chipsy | recept
Batátové chipsy | recept. Batátové chipsy se skvěle hodí k večernímu zobání, namísto kupovaných smažených brambůrků, křupek, tyčinek. Batáty vynikají…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.