Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit falešnou svíčkovou na smetaně | recept

Falešná svíčková na smetaně - recept. Falešná svíčková je levnější, ale zato má více tuku a je náročnější na přípravu. Kdo si chce ale dopřát pořádnou svíčkovou na smetaně, falešná svíčková bohatě postačí. Svíčková omáčka či také svíčková či svíčková na smetaně či smetanová omáčka ke svíčkové je sice typická česká omáčka, která se podává k masu, avšak receptů je naštěstí tolik, že si sami můžete vybrat podle toho, která chuť vám nejvíce vyhovuje. Brusinky či sladká marmeláda, citrón a šlehačka ke svíčkové na smetaně ale neodmyslitelně patří, protože dotváří výslednou chuť a je i estetickým prvkem. Postupujte podle video receptu Masa Planá.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Anyta (neověřeno) | Ne, 06/22/2014 - 21:35

Je pravda,že receptů na svíčkovou je mnoho,ale správná svíčková,se nevaří,ale peče,od toho název...SVÍĆKOVÁ PEČENĚ. A místo citronu patří správně ocet,protože citron je aromatický a dává svíčkové úplně jinou chuť.Aspoň tak ji vařívaly babičky. Ale je na každém ,jak mu chutná

MARTINA ŠTARMANOVÁ (neověřeno) | Pá, 09/04/2015 - 17:42

Svíčková je super, už je přímo sežraná :D

martin kuhn (neověřeno) | St, 06/29/2016 - 06:31

no citron je v pořádku, ocet tam patří taky - jen je důležité, aby se ta kořenovka dala restovat dřív než cibule..je tvrdší a trvá podstatně delší dobu než dá svíčkové vše co má....dále nechat v základu zkaramelizovat trochu cukru, a až poté přidat ocet, citron a třeba i trochu hořčice...zarestovat a pokračovat dle návodu...určitě bych to necpal do papiňáku..trouba je ideální..na závěr smetana, lžíce zakysané smetany a studené máslo na zahuštění a současně zjemnění...asi tak

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.