Jak uvařit koprovou omáčku | recept
Koprová omáčka | recept. Koprovou omáčku polovina národa nenávidí a druhá miluje. Kopr je bylinka s výraznou kořeněnou chutí, která ne každému sedne. Kopr se hojně využívá i v cizích kuchyních, ale kopr v teplém pokrmu je česká specialita. Kopr se dá snadno pěstovat v truhlíku za oknem, byla vyšlechtěna zakrslá odrůda přímo k výsevu do nádob. Čerstvou bylinku tak můžete mít k dispozici celý rok. Kopr je výborný jako přísada do bylinkového másla, kořeníme jím ryby, různé grilovací omáčky a dresinky. Kopr se používá i v lidovém léčitelství, zmírňuje nadýmání, podporuje trávení a pomáhá snižovat krevní tlak.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
 Jak uvařit hustou zeleninovou polévku s cizrnou | recept
 Hustá zeleninová polévka s cizrnou | recept. Tuto hustou zeleninovou polévku zařazuji do jídelníčku v rámci snižování hmotnosti. A…
 Jak připravit houby lišky s anglickou slaninou | recept
 Jak připravit houby lišky s anglickou slaninou | recept. Recept na lišky s anglickou slaninou je rychlý, snadný a chutný. Oceníte ho ve dnech, kdy se…
 Jak připravit brokolicový nákyp | recept
 Brokolicový nákyp | recept. Brokolice je zelenina, kterou jsem dlouhou dobu neměla zrovna v oblibě. Jednou za čas jsem sice uvařila krémovou polé…
 Jak zapéct květák se šunkou | recept
 Zapečený květák se šunkou | recept. Tento recept je variací na „mozeček“ z květáku. Přiznám se, že když byl k obědu, byl to pro mne trest. Dodnes jsem…
 Jak zapéct květák s letní zeleninou | recept
 Zapečený květák s letní zeleninou | recept. Pozdní léto a začátek podzimu je doba, kdy je největší výběr čerstvé zeleniny. Ti šťastnější sklízejí úrod…




