Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit koprovou omáčku | recept

Jak uvařit koprovou omáčku | recept

Koprová omáčka | recept. Koprovou omáčku polovina národa nenávidí a druhá miluje. Kopr je bylinka s výraznou kořeněnou chutí, která ne každému sedne. Kopr se hojně využívá i v cizích kuchyních, ale kopr v teplém pokrmu je česká specialita. Kopr se dá snadno pěstovat v truhlíku za oknem, byla vyšlechtěna zakrslá odrůda přímo k výsevu do nádob. Čerstvou bylinku tak můžete mít k dispozici celý rok. Kopr je výborný jako přísada do bylinkového másla, kořeníme jím ryby, různé grilovací omáčky a dresinky. Kopr se používá i v lidovém léčitelství, zmírňuje nadýmání, podporuje trávení a pomáhá snižovat krevní tlak.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zapéct květák se šunkou | recept
Jak zapéct květák se šunkou | recept
Zapečený květák se šunkou | recept. Tento recept je variací na „mozeček“ z květáku. Přiznám se, že když byl k obědu, byl to pro mne trest. Dodnes jsem…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.