Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit studenou polévku gazpacho | recept

19. Prosinec 2013

Gazpacho – osvěžující studená zeleninová polévka původem ze Španělska – má mezi polévkami tradičně podávanými zastudena své výsostné postavení. Dopřejte si lahodnou chuť polévky gazpacho a okuste španělskou kuchyň i doma.

Co je potřeba

Pro 4 porce:

1 kg rajčat
200 ml rajčatové šťávy nebo džusu
50 ml olivového oleje
4 toastové chleby
2 červené papriky
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého vinného octu
2 lžíce sušených drcených rajčat
1 okurek
1 lžíce bazalky
1 červená cibule
1 lžička listové petržele
1 lžička estragonu,
tabasco, worcester
parmezán
sůl, mletý černý pepř

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.