Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku

Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku. Výborná polévka, která si vás dostane. Gazpacho je španělská zeleninová polévka, základem je vždy rozmixovaná zelenina, zejména pak rajčata. A tady je recept na gazpacho.

Co je potřeba

na 4 porce:

750 g rajčat
200 ml bílého vína
lžíci cukru
citron
tabasco
sůl
pepř
půl salátové okurky
zelená paprika
kostky ledu

1

Rajčata nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme kolečko citronu, podlijeme 200 ml vody a povaříme.

2

Přelijeme přes síto a propasírujeme. Šťávu necháme vychladnout, potom ji rozředíme vínem, osolíme, přidáme citronovou šťávu, opepříme a osladíme.

3

Před podáváním vhodíme do polévky kostky ledu, na plátky nakrájenou okurku a na nudličky nakrájenou papriku. Dochutíme tabascem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat dýňovou polévku | recept
Jak udělat dýňovou polévku | recept. V Americe se v předvečer svátku všech svatých 31. října, města rozzáří oranžovou a červenou barvou, po ulicích se…
Jak udělat mrkvovou polévku | recepty
Jak udělat mrkvovou polévku | recepty. Mrkvovou polévku můžeme připravit pro obměnu jídelního lístku, a nebo v případě, že mrkev výrazně převládá v na…
Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákni…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.