Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit švestkové knedlíky z brambor | recept

Jak uvařit švestkové knedlíky z brambor | recept

Švestkové knedlíky z brambor | recept. Švestkové knedlíky jsou českou klasikou. Milují je děti i dospělí. Podzim je čas dozrávání těchto modrých plodů a tak se v mnohých rodinách zavařují, vaří se povidla, pečou koláče. Švestky jsou v kuchyni všestranně využitelné. Vaří se z nich sladká i slaná jídla. Nejlepší jsou švestky trhané zralé přímo ze stromu, v obchodech se prodávají švestky sklizené dříve, aby snesly přepravu. Švestka byla v Čechách nejhojněji pěstovaným ovocem, proto ji často najdete při výletech v přírodě na místech zaniklých osad nebo ve starých neudržovaných zahradách.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct bábovku z dýně | recept
Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.