Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit zabijačkový guláš | recept

Jak uvařit zabijačkový guláš | recept. Zažili jste někdy pravou vesnickou zabijačku? Dnes už nejsou tak obvyklé jako byly dříve, kdy v každém pořádném venkovském hospodářství muselo být prasátko na výkrm. Když bylo pěkně vykrmené, domluvil se řezník, ten brzy ráno přišel a začal kolotoč prací. Nebudu je detailně popisovat, stejně nás děti dospělí vždy vyhnali a my se vracely až po „akci“. Zbyly jen vzpomínky na výborné zabijačkové speciality od (v širokém okolí) vyhlášeného řezníka. Každý řezník měl svoje osvědčené recepty a postupy, takže hotové pochoutky nebyly vždy stejné. Dnes vám chci nabídnout recept na tradiční zabijačkový guláš. Právě u něj se vedou nejčastější spory, přidat či nepřidat papriku? A co majoránka? Zahušťovat nebo ne? A když, tak čím? Proto recept neberte jako závazný, tak se prostě guláš dělal u nás.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.