Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady

Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady

Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady. I když většina z nás kupuje kapra jen jednou ročně na vánoční stůl, dopřát si tradiční kvalitní maso z kapra s bramborovou kaší i po zbytek roku není neřestí. Právě naopak. Konzumace ryb je tělu prospěšná. Podle doporučení Ministerstva zemědělství by se ryby měly na našem stole objevit dokonce 2 – 3x týdně. Kapr pocházející z jihočeských rybníků je zárukou kvality. Přesto se vyplatí při výběru kapra v kádi mít alespoň základní povědomí o tom, jak by měl zdravý a chutný kapr vypadat a v jakých podmínkách by měl být prodáván.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Karel (neověřeno) | So, 12/20/2014 - 13:04

Kvalitnější kapr je kapr říční, který má méně tuku a není tolik cítit bahnem (respektive rybím tukem). Poznáte ho podle nižšího hřbetu a podlouhlejšího těla. Pěkná hloupost, z kterých řek se vánoční kapři loví? Naopak nejlepší druh je kapr s malou hlavou a vysokým hřbetem tzv. třeboňský.

Další zajímavé články

Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy. Sekt a dokonce i šampaňské patří ke každé výjimečné události. Nejde tu o množství, ale o obřad, který je s otvíráním…
 Jak zpracovat starší zavařeniny
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady. Situace, že se nám ve spíži nebo ve sklepě nahromadilo větší množství zavařenin, není neobvyklá. Pro přímou ko…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…