Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady

Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady

Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady. I když většina z nás kupuje kapra jen jednou ročně na vánoční stůl, dopřát si tradiční kvalitní maso z kapra s bramborovou kaší i po zbytek roku není neřestí. Právě naopak. Konzumace ryb je tělu prospěšná. Podle doporučení Ministerstva zemědělství by se ryby měly na našem stole objevit dokonce 2 – 3x týdně. Kapr pocházející z jihočeských rybníků je zárukou kvality. Přesto se vyplatí při výběru kapra v kádi mít alespoň základní povědomí o tom, jak by měl zdravý a chutný kapr vypadat a v jakých podmínkách by měl být prodáván.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Karel (neověřeno) | So, 12/20/2014 - 13:04

Kvalitnější kapr je kapr říční, který má méně tuku a není tolik cítit bahnem (respektive rybím tukem). Poznáte ho podle nižšího hřbetu a podlouhlejšího těla. Pěkná hloupost, z kterých řek se vánoční kapři loví? Naopak nejlepší druh je kapr s malou hlavou a vysokým hřbetem tzv. třeboňský.

Další zajímavé články

 Jak zpracovat starší zavařeniny
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady. Situace, že se nám ve spíži nebo ve sklepě nahromadilo větší množství zavařenin, není neobvyklá. Pro přímou ko…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak správně skladovat pečivo
Jak správně skladovat pečivo
Ačkoliv pečivo kupujeme neustále, většina lidí ho skladuje špatně. V první řadě je potřeba upozornit na to, že je potřeba kupovat pečivo vždy čerstvé.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.