Co je potřeba

Na trhu je v současnosti již celá řada různých parních hrnců, z nichž nemusí být jednoduché si vybrat. Jak tedy vybírat? Porozhlédněte se na různých internetových serverech na její hodnocení, co si o daném hrnci myslí jeho majitelé. Má někdo parní hrnec z okolí známých? Co o něm říkají, doporučili by vám ho?

1

Cena parních hrnců se na českém trhu pohybuje od 800 až po 10 000 Kč. Jednotlivé parní hrnce se mezi sebou liší nejen značkou, ale i materiálem, velikostí, objemem, možným příslušenstvím, které usnadňují přípravu různých potravin apod.

2

Důležitým faktorem by měla být výkonnost. Prostudujte si, za jak dlouho se parní hrnec zahřeje, jaký je jeho objem páry a jaká je jeho stabilita (to, aby nehrozilo riziko úniku teplé vody a vzniku popálenin). Za jak dlouho budete mít uvařeno?

3

Přečtěte si také na štítku jaká je spotřeba energie parního hrnce, aby se vám pak nečekaně neprodražil. Parní hrnec pořídíte sice levněji, ale za rok se vám pak na účtu za spotřebovanou energii může ohromně prodražit.

4

Důležitým kritériem při výběru parního hrnce jsou jeho funkce, které přístroj nabízí. Jde například o minutky.

5

Proč hledět na velikost parního hrnce? Jiná potřeba je tam, kde je pouze jeden jedlík, a jiná tam, kde jsou čtyři jedlíci.

6

Rozhodující je pro mnohé samozřejmě cena. Kolik chcete do parního hrnce investovat? Peníze by samozřejmě neměly být hlavním rozhodujícím faktorem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)