Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat ostružiny

Jak zpracovat ostružiny

Pomalu končí prázdniny a to je čas, kdy dozrávají další lesní plody - ostružiny. Na ostružiny už dávno nemusíte chodit jen do lesa, bylo vyšlechtěno mnoho zahradních kultivarů a některé z nich jsou dokonce beztrnné. Ale z vlastní zkušenosti vím, že na džemy a jiné výrobky jsou ty „divoké“ z lesa mnohem lepší než velké zahradní plody. Mají totiž lepší vůni. Takže máte-li chuť a čas, vydejte se do přírody na sběr ostružin a zkuste je nějak zpracovat. Inspiraci najdete třeba v našem článku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.