Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se zbavit pigmentových skvrn přírodní cestou

Jak se zbavit pigmentových skvrn přírodní cestou

Jak se zbavit pigmentových skvrn přírodní cestou | rady a tipy. Trápí Vás pigmentové skrvny a rádi byste je odstranili přírodní cestou? Jedná se sice jen o estetickou vadu, ale proč se jí šetrně a přírodně nezbavit. Vyzkoušejte naše tipy, jak se zbavit pigmentových skvrn přírodní cestou. Suroviny pro následující procedury máte jistě doma, proto Vás ani nebudou téměř nic stát.

Co je potřeba

Viz další kroky

1

Pigmentové skvrny mohou mít celou řadu příčin, např. hormonální změny, hyperpigmentaci či depigmentaci, genetické dispozice, poškození pokožky, nadměrné návštěvy solária, nedostatek vitamínů, nedostatečnou funkci jater, ale i užívání některých léků.

2

A jak se zbavit tmavých pigmentových skvrn přírodní cestou?

  • Med s citronem – Med má zesvětlovací účinky, citron je pak ještě zesiluje. Stačí smíchat lžičku tekutého medu se lžičkou citronové šťávy. Směs naneste na pigmentovou skvrnu a asi 1 – 2 minuty problematické místo masírujte. Na pigmentovou skvrnu poté přiložte nahřátou žínku a nechte ji tam do vychladnutí. Nakonec pokožku opláchněte. Tento proces opakujte pravidelně a dlouhodobě, výsledky Vás potěší. Více o použití medu pro kosmetické účely naleznete zde: Jak využít med pro kosmetické účely | návody.
3
  • Pleťová voda z petržele a jablečného octa – Díky zesvětlovacím účinkům petržele znásobeným působením jablečného octa Vám tato pleťová voda pomůže s odstraněním pigmentových skvrn na obličeji. Navíc Vaši pleť dokonale vyčistí, osvěží, pomůže proti akné a černým tečkám. A jak ji připravit? Dvě lžíce nasekané čerstvé či sušené petrželové natě zalijte v hrnci 200 ml vody a přiveďte ji k varu. Odvar vařte asi 15 minut, poté tekutinu vychlaďte. Nakonec přilijte 1 lžičku jablečného octa. Pleťovou vodu přeceďte do vysterilizované lahvičky a uchovávejte ji v lednici, kde Vám vydrží zhruba týden. Používejte ji pravidelně a přibližně za měsíc uvidíte výsledky.
4
  • Mezi další zesvětlovače pokožky patří kurkuma (smíchejte ji se smetanou a pastu naneste na skvrnu zhruba na 15 minut, poté důkladně opláchněte), ricinový olej (místo jím pravidelně potírejte), podmáslí nebo třeba papája.
  • Z bylinek Vám pomůže čerstvá šťáva z měsíčku lékařského, svízele či netřesku střešního.

5

Pokud Vás trápí naopak bílé skvrny neboli vitiligo, je vhodné do stravy zařadit více potravin obsahujících vitamíny A, C, E, které působí jako antioxidanty, vitamíny skupiny B  a minerály jako selen a zinek. Pro podporu činnosti jater se doporučuje užívat ostropestřec mariánský. Z přírodní kosmetiky proti bílým skvrnám účinně působí krémy Cytovital či Protektin, které seženete v e-shopech.

Tipy

Nejen kvůli prevenci pigmentových skvrn používejte kvalitní ochranu proti slunečnímu záření, zejména opalovacích krémů.

Varování

  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.
  • Před využítím procedur proti pigmentovým skvrnám si nejprve ověřte, že netrpíte alergií na žádnou z uvedených surovin.
  • Ideální čas pro redukci pigmentových skvrn je podzimní a zimní období.
  • Po použití citronové šťávy na pleť nechoďte na přímé slunce.
  • Je potřeba se dostatečně chránit před slunečním zářením.

Varování

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy. Arganový olej je velmi luxusní a vzácný rostlinný olej používaný v gastronomii i v kosmetice. Lisuje se z plod…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.