Jak udělat ztracené (zastřené vejce) | recept
18. Září 2014
Pošírovaná, ztracená nebo také zastřená vejce jsou vejce bez skořápky rychle uvařená v horké vodě. Ve videu představená metoda přípravy ztraceného vejce je šetrnější a zdravější než ta, na kterou jsme zvyklí v českých a slovenských kuchyních – sázená vejce (uděláme na pánvi vymazaným tukem, třeba po slanině, tedy že po rozklepnutí vejce do pánve stáhneme oheň a bílek nahrneme ke žloutku, nebo že sázené vejce přichystáme v lívanečníku třeba na troše másla). Udělat perfektní ztracená vejce chce trochu cviku, ale po zhlédnutí videa se vám to určitě podaří.
Další zajímavé články
Jak připravit jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept
Jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept. Dnes je móda retro. V diskuzních fórech se vzpomíná na dobu minulou, probírají se staré kuchyňské spot…
Jak připravit pomazánky nejen na jednohubky | 7 receptů
Pomazánky nejen na jednohubky | 7 receptů. Receptů na pomazánky není nikdy dost. Pomazánky připravujeme na různé oslavy, dětem na svačinu do školy neb…
Jak udělat dobrý vajíčkový salát | recept
Recept na vajíčkový salát. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Připravit vajíčkový salát je velmi snadné, při dodržení…
Jak připravit papriky plněné vaječnou pomazánkou | recept
Plněné papriky s vaječnou pomazánkou | recept. Plněné papriky jsou naší oblíbenou letní svačinou. Dají se připravovat celý rok, ale papriky v sezoně m…
Jak připravit lehký letní salát z kedlubny | recept
Lehký letní salát z klednubny | recept. V létě, více než kdy jindy, obohacujme jídelníček saláty z čerstvé sezonní zeleniny. Jsou zdravé, tuzemská zel…
Diskuze k videu