Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na vánoční cukroví - plněné ořechy | recept

02. Listopad 2011

Původ pečení vánočního cukroví lze hledat už v předkřesťanské minulosti, v pohanských oslavách zimního slunovratu. V tuto magickou noc bylo třeba ochránit rodinu a dům před silami temnoty pomocí řady obyčejů a přípravou obřadního pečiva. Sladkostí by na štědrovečerním stole mělo být podle tradice sedmero druhů. My si podle receptu připravíme plněné ořechy, celkem 80 kusů.

Co je potřeba

Na těsto na plněné ořechy:

340 g hladké mouky
250 g tuku na pečení
150 g mletých vlašských ořechů
200 g cukru

Na náplň budete potřebovat:

120 g cukru
30 g kakaa
2 dcl mléka
100 g tuku na pečení
50 g mletých vlašských ořechů
sádlo na vytření formiček

Použité nádobí při přípravě plněných ořechů:
2 misky
hrnec
plech na pečení
formičky na ořechy
vařečka
vál

Tipy

Vyzkoušejte také recept odvysílaný v pořadu Kluci v akci: Plněné ořechy - vánoční cukroví v receptáři nápadů pro šikovné ruce HOBBYs.CZ

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný…