Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit chlebíčky s nivou a hruškami

Chlebíčky s nivou a hruškami | recept. Chlebíčky a jednohubky patří k oblíbeným pochutinám prakticky při každé oslavě. Ta silvestrovská si pak jistě zaslouží i experimenty. Klasické kombinace jednohubek a chlebíčků sice nikdy neomrzí, ale zkuste třeba následující recept. Je velice jednoduchý a nepotřebujete ani žádné speciální ingredience, které byste museli složitě shánět. V tomto receptu se kombinuje nasládlá chuť hrušek s výraznou slanou chutí nivy. Díky několika málo dalším ingrediencím pak můžete vytvořit i několik variant těchto chlebíčků.

Co je potřeba

1 velká bageta (či odpovídající množství jiného pečiva)

150 g nivy

2 hrušky

trocha žervé na pomazání

½ citronu

balzamikový ocet na zakápnutí

 

Na ozdobu si přichystejte:

červenou cibuli

olivy (černé nebo zelené, záleží na chuti)

lahůdková cibulka

1

V prvním kroku si nakrájíme pečivo na plátky. Jednotlivé plátky namažeme velice tenkou vrstvou žervé nebo másla. Hrušku omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřince. Menší část hrušek pokrájíme na tenké plátky a odložíme stranou, zbytek ovoce nakrájíme na kostičky.

2

Připravíme si hlubší misku. Do ní rozdrobíme nebo nastrouháme nahrubo nivu, případně můžeme použít na její rozmělnění vidličku. Přisypeme k ní kostičky hrušky a společně promícháme, vidličkou trochu promačkáme, aby se obě chutě propojily a navíc i vznikla stejnoměrná konzistence pomazánky.

3

Plátky pečiva si rozložíme po tácu nebo talíři a navrstvíme na ně nivovo-hruškovou pomazánku. Červenou cibuli zbavíme slupky, překrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky. Z lahůdkové cibulky si odkrojíme její zelenou část a tu nasekáme na kolečka. Olivy nakrájíme na kolečka.

4

Na pomazánku naklademe plátky hrušky, z ingrediencí na ozdobu vykouzlíme tři různé kombinace. Na třetinu položíme plátky oliv, třetinu posypeme lahůdkovou cibulkou a poslední část ozdobíme červenou cibulí.

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky marketahoz

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články