Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit džem z aronie s chutí třešní | recept z cizí kuchyně

Jak připravit džem z aronie s chutí třešní | recept z cizí kuchyně

Jak připravit džem z aronie s chutí třešní | recept z cizí kuchyně. Temnoplodec, známější pod jménem aronie nebo černý jeřáb je v posledních letech velmi populární a bývá označován jako superpotravina. Plody jsou nabité vitamíny a minerály a za zmínku stojí i vysoký obsah rutinu, který je důležitý pro pevnost a pružnost cév. Bobule se zpracovávají na kompoty, džemy, sirupy nebo se suší. Sklízejí se v průběhu září, přičemž jejich trpkou chuť zmírní přejití mrazem. Na následující recept jsou zapotřebí třešňové listy. Chuť džemu bude výrazněji třešňová, jestliže džem uvaříte se sušenými listy. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit vynikající boršč | recept
Jak uvařit vynikající boršč | recept
Jak uvařit vynikající boršč | recept. Jak uvařit tradiční boršč? Původní recept pochází z ruské kuchyně, tak se budeme držet ruského receptu. Základem…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.