Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit maurský špíz – tapas | recept

Maurský špíz | recept. Maurský špíz je velmi povedená chuťovka původem ze Španělska. Podává se obvykle jako tapas. Příprava je velmi jednoduchá. Základem je alespoň dvanáctihodinové marinování v lednici. Samotné smažení je rychlé a výsledek jedinečný. Špízy můžete také grilovat nebo dozlatova upéct v troubě (nezapomeňte hojně potírat marinádou). Tohle prostě musíte vyzkoušet!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Tonja (neověřeno) | So, 06/12/2021 - 08:24

Maurský špíz z vepřového? Podivné. Mauři byli a jsou muslimové a vepřové maso nejí.

Mirka K. | So, 06/12/2021 - 11:28

Pinchos morunos - maurský špíz je jedním z nejtypičtějších pokrmů španělské kuchyně. Ve Španělsku se obvykle připravuje z marinovaného vepřového nebo drůbežího masa. Špíz se do kuchyní celého světa rozšířil pravděpodobně z arabských zemí severní Afriky kde, samozřejmě vzhledem k náboženství, byl připravován z jehněčího.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.