Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na vepřový katův šleh s dvojími paprikami | recept

Jak na vepřový katův šleh s dvojími paprikami | recept

Vepřový katův šleh | recept. Katův šleh je oblíbené hospodské jídlo, které se však bohužel netěší dobré pověsti. Pokud si ho ale připravíte v pohodlí domova, nemusíte se bát nepříliš čerstvých ingrediencí a ještě si dobře pochutnáte. Katův šleh patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa. Nesmí chybět cibule a poměrně velké množství papriky, ideální je kombinace červené a bílé, rozhodně však použijte špičaté papriky, někdy nazývané zeleninové. Pokrm dochutí rajský protlak, kečup a worcester. Jako přílohu můžete zkusit jakoukoli úpravu brambor, skvělá i když netradiční je k tomuto jídlu pohanka.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 600 g vepřové kýty
  • 3 cibule
  • 1 a ½ zelené papriky
  • 1 a ½ červené papriky
  • 1 rajský protlak
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 chilli paprička
  • rostlinný olej na orestování
  • worcester, sůl a pepř na dochucení
1

Jako první si připravíme maso. Nakrájíme ho na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejeme několik lžic oleje a orestujeme na něm maso ze všech stran dozlatova.

2

Mezitím si očistíme zeleninu, cibuli oloupeme a z paprik odstraníme semínka. Cibuli nasekáme nadrobno. Papriky nakrájíme na nudličky. Když začne maso zlátnout, přidáme cibuli i papriku, promícháme a necháme chvíli společně opékat. Pokud máte rádi ostrá jídla, přidejte jednu nadrobno nasekanou chilli papričku, popřípadě trochu chilli koření nebo lžičku oblíbené chilli omáčky.

3

Po pěti minutách přidáme rajský protlak a kečup, trochu podlijeme vodou a krátce povaříme. Jakmile bude maso i zelenina měkké, ztlumíme plamen. Nakonec přidáme worcester, sůl a pepř, množství volíme dle chuti. Ještě jednou asi minutu povaříme a poté stáhneme z plamene.

4

Když máme pokrm dochucený, rozdělíme ho na jednotlivé porce a podáváme např. s vařenou pohankou, případně s chlebem nebo bramborami.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.