Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pórkovou pomazánku s vajíčkem

Jak připravit pórkovou pomazánku s vajíčkem | recept na pórkovo-vajíčkovou pomazánku. Pórek má jedinečnou chuť, není to ani cibule, ani jarní zelená cibulka, je to pórek. Čerstvý na začátku sezóny dokáže být pěkně řízný. Ovšem v kombinaci s tvarohem, jogurtem, vajíčkem a přidaným bylinkovým kořením se jeho štiplavost lehce utlumí a vše dohromady vytvoří lehkou, ale stále jemně pikantní pomazánku.

Co je potřeba

  • 1 vanička polotučného tvarohu (lze i tučný pro jemnější variantu)
  • 1 bílý jogurt (150 g)
  • 2–3 lžíce tatarské omáčky
  • ½ velkého pórku
  • 2 natvrdo uvařená vajíčka
  • 2 lžičky Terezia Herba Vegi bylinkové (bylinková ochucovací směs)
  • sůl a pepř dle chuti
1

V misce promíchejte tvaroh, jogurt a tatarskou omáčku (případně majonézu).

2

Přisypte bylinkovou ochucovací směs. Pokud nebudete mít přesně tu bylinkovou směs, která je uvedená ve výčtu potřebných ingrediencí, využijte jakýchkoliv zelených sušených bylinek, nejlépe petrželku, majoránku, saturejku či bazalku a přidejte půl lžičky sladké mleté papriky. Anebo se podívejte na odkaz uvedený pod receptem.

3

Do ochuceného základu přidejte najemno nasekaný pórek.

4

Na závěr vmíchejte nahrubo nasekaná vajíčka a dochuťte solí a pepřem.

5

Pomazánku nechejte v lednici chvilku proležet a pak už jen mažte na co je Vám libo. Nejlépe chutná na opečeném toastu či čerstvé bagetě. Výborně poslouží i jako základ na chlebíček, tedy namazaná na plátku veky, došperkovaná šunkou a ozdobená petrželkou.

Terezia Herba vegi bylinkovou můžete zakoupit u Terezia Company s.r.o. a vřele doporučuji tak udělat. Zcela určitě ji využijete i při přípravě jiných pokrmů. Je totiž chuťově naprosto dokonalá a v podstatě už pak nemusíte přidávat žádné jiné koření a ochucovadlo. Na uvedeném odkaze je přehled i jiných druhů velice zajímavých koření, prohlédněte, třeba se Vám některé zalíbí.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit pažitkovou omáčku | recept
Pažitková omáčka | recept. Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu nebo vejci natvrdo je typické jarní jídlo z čerstvých bylinek. Pažitka raší v záv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.