Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rýžové lívance | recept

Rýžové lívance recept. Zajímavý a netradiční dietní recept na rýžové lívance, které udělají vynikající službu v kuchyni, pokud vám zbyla nějaká rýže od včerejšího oběda, snadno zasytí a ještě k tomu jsou dietní, snadné na přípravu i nenáročné na nezbytné suroviny.

Co je potřeba

Na 4 porce:
2 šálky uvařené rýže
4 vejce
100 g strouhaného sýra
sůl, pepř
10 g olivového oleje
pažitku

1

Rozbijte 4 vejce a rozšlehejte je v misce.

2

Do rozšlehaných vajec vmíchejte 2 šálky předem uvařené rýže.

3

Do mísy s vejci a rýží přidejte sůl, pepř a posekanou pažitku.

4

Položte na pánev, vytvarujte malé lívance.

5

Rýžové lívance opečte z obou stran nejlépe na olivovém oleji.

6

A opečené rýžové lívance jsou hotové, pozor na přebytečný olej. Dobrou chuť!

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.