Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tekutý houbový výtažek | recept

Jak připravit tekutý houbový výtažek | recept

Tekutý houbový výtažek | recept. Houbový výtažek (redukce) je mnohem lepší než houbové koření. Dodá pokrmům silnou chuť čerstvých hub, což se hodí hlavně v obdobích, kdy je čerstvých hub nedostatek a do jídel  se přidávají sušené houby. Redukce je velmi šikovná při dochucování tradiční bramboračky nebo kulajdy. Protože po otevření by se měla rychle spotřebovat, plňte ji raději do menších sklenic. A i pro tento recept platí zásada, že vaříme jen z hub, které bezpečně známe.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Juraj Horak (neověřeno) | Ne, 12/15/2019 - 10:21

Zkuste konzistenci tekutou , asi jako maggi . Do polevek super . Pouzijete susene houby .

Další zajímavé články

Jak připravit houbovou paštiku
Jak připravit houbovou paštiku
Jak připravit houbovou paštiku | recept z čerstvých lesních hub. Název houbová paštika je celkem zavádějící, respektuji oficiální název, ale lépe by s…
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.