Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se vyznat v těstovinách

Těstoviny jsou v kuchyni oblíbenou a hojně používanou surovinou. Jsou lehce stravitelné, dodají energii a při správném způsobu přípravy, tzn. nerozvařené, mají nízký glykemický index. Jsou vyráběny z pšenice, vajec a vody. Mohou být vaječné i bezvaječné, plněné i neplněné. Těstoviny se nemusejí vzdát ani nemocní celiakií, v prodeji jsou těstoviny z pohanky, kukuřice nebo rýže. Setkat se můžete i s barevnými či ochucenými těstovinami. Těstoviny se musejí vařit ve větším množství vody. Na 100 g suchých těstovin patří 1 l vody. Vodu před dosažením bodu varu osolíme, nebojme se, těstoviny přijmou soli tak akorát. Říká se, že voda má být slaná jako moře. Přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny nelepily a během varu je několikrát promícháme. Hotové těstoviny se neproplachují, počítejte tedy s tím, že ještě dojdou a přizpůsobte tomu dobu varu. Představuji vám malý zlomek těstovin z nepřeberného množství druhů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.