1

Ke konzumaci jídla hůlkami potřebujete pouze jednu ruku. Hůlky držíme v pravé ruce. Hůlky držíme spíše na konci než uprostřed. Silnější konce hůlek jsou u sebe.

2

Hůlky tvoří dvě části - pevnou a pohyblivou. S jednou nepohybujeme (spodní hůlka), s druhou hůlkou ano (vrchní hůlka), pomocí ní kousky jídla přichytáváme.

3

První hůlka by měla být mezi palcem a spodní část se opírá o špičku prsteníku.

4

Položení druhé hůlky je mezi palcem a špičkou druhého a třetího prstu. Hůlku držíme stejně jako bychom drželi tužku.

5

Použité hůlky nepokládáme na stůl. Položíme je buď na chopsticks rest, kobylky, nebo do misky.

6

Hůlky do misky s jídlem nezapichujeme. Je to hrubě nezdvořilé.

7

Hůlkami neťukáme o stůl, nádobí ani jednou hůlku o druhou.

8

Jídlo hůlkami uchycujeme, ale nepřehrabujeme.

9

Jídelní hůlky neolizujeme.

10

Podle čínské etikety nechat jídelní hůlky v misce rozevřené do tvaru písmene "V" je nezdvořilé, neboť tento tvar je považován za symbol smrti.

Ochutnejte pravé sushi a dopřejte si úžasný kulinářský zážitek. Vyberte si například sushi set či jídla z woku a nechte si jídlo přivézt až k vám domů nebo do práce. Rozvoz sushi a jídel v Praze – to je Sushi Time Praha. Více na webu www.sushitime.cz.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.333335
Average: 2.3 (6 votes)